recept: Ágika kedvence, Kifőzde
Ágika kedvence
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg pulykamellfilé,
30 dkg zöldbab,
1 kis fej karfiol,
2 sárgarépa,
2 dl tejföl,
1 póréhagyma,
2 evőkanál vaj,
mustár, őrölt szerecsendió,
fél citrom reszelt héja és leve,
só, bors, pirospaprika




A húst megmossuk, leszárítjuk, majd ceruzavastagságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk.
A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk (a fagyasztottat elővesszük).
A karfiolt megmossuk, és apróra szétszedjük.
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és gyufaszálnyira vágjuk.
A póréhagymát megmossuk és felkarikázzuk.
Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a pulykamellcsíkokat, és kevergetve kb. 4-5 percig sütjük.
A húsra rátesszük a zöldségeket, fűszerezzük szerecsendióval, gyömbérrel, borssal, sóval, csipetnyi pirospaprikával, reszelt citromhéjjal, citromlével, mustárral, pároljuk, és ha megpuhult, felöntjük tejföllel.
Spagettivel tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: A Kárpátinfo ötlete alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2009.05.12.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 08:17:49 - 4.71)
Hozzászólások:

Gabi (2010-08-03 09:20:00):
Ezt néhányszor már elkészítettük, egyszerű, finom.

Megjegyzés a recepthez