Hozzávalók: |
Elkészítés: |
30 dkg pulykamellfilé, 30 dkg zöldbab, 1 kis fej karfiol, 2 sárgarépa, 2 dl tejföl, 1 póréhagyma, 2 evőkanál vaj, mustár, őrölt szerecsendió, fél citrom reszelt héja és leve, só, bors, pirospaprika |
A húst megmossuk, leszárítjuk, majd ceruzavastagságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk (a fagyasztottat elővesszük). A karfiolt megmossuk, és apróra szétszedjük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és gyufaszálnyira vágjuk. A póréhagymát megmossuk és felkarikázzuk. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a pulykamellcsíkokat, és kevergetve kb. 4-5 percig sütjük. A húsra rátesszük a zöldségeket, fűszerezzük szerecsendióval, gyömbérrel, borssal, sóval, csipetnyi pirospaprikával, reszelt citromhéjjal, citromlével, mustárral, pároljuk, és ha megpuhult, felöntjük tejföllel. Spagettivel tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |
Ezt néhányszor már elkészítettük, egyszerű, finom.